Το μπλε Κοχύλι

Η αγαπημένη συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη συνεργάζεται με τις Μελωδικές Εξερευνήσεις και επισκέπτεται τα παιδιά στα σχολεία τους, αφηγούμενη  τα παραμύθια της με συνοδεία ζωντανής μουσικής και με πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια.

(Νηπιαγωγείο - Δ' Δημοτικού)

καχύλι (11)

 

  «Η Τρισεύγενη κάθε φορά που επιθυμούσε κάτι, το ζητούσε από ένα μαργαριτάρι. Έτσι αποκτούσε ότι ήθελε χωρίς κόπο. Όμως τι θα γίνει όταν σιγά στιγά οι επιθυμίες της έπαψαν να είναι όνειρα; Από εκεί αρχίζει το ταξείδι της Τρισεύγενης στο δρόμο της χαράς και της λύπης με τελικό προορισμο τον κόσμο της ελευθερίας.»

Το βιβλίο της γνωστής συγγραφέως Μαριβίτας Γραμματικάκη, ζωντανεύει με αφήγηση από την ίδια και ζωντανή μουσική (βιόλα, ακορντεόν, μπαρόκ φλογέρες, γιουκαλίλι). Οι ήρωες, μετατρέπονται σε  κούκλες και ξεπηδούν από το βιβλίο. Γνωστές κλασσικές μελωδίες δημιουργούν διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά.

Μέσα από την παρουσίαση του παραμυθιού και την γνωριμία με την συγγραφέα  αναδεικνύεται η σημασία του μέτρου και η αξία της ισορροπίας στη ζωή, ενώ η  αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων γίνεται η πυξίδα που θα οδηγήσει τα παιδιά στο ταξίδι της ζωής.

             To Μπλε Κοχύλι είναι διαθέσιμο ολόκληρη την σχολική χρονιά. Ιδανικές ημερομηνίες για να το απολαύσετε: 1-5 Απριλίου (στις 2 Απριλίου είναι η ημέρα παιδικού βιβλίου), και 22-26 Απριλίου (στις 23 Απριλίου γιορτάζουμε την ημέρα βιβλίου)

·   Η παρουσίαση γίνεται στο χώρο του σχολείου από δύο ενεργούς συντελεστές.

·         Δινεται αναμνηστικό υλικό σε κάθε παιδί.

δείτε το βίντεο